Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо цената на 166 е като тази на 156 ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен най-определящото за успешния изход от дадена ситуация това е този, който стои зад волана.
    А на човекът без практика или по-точно на този без мозък в главата, всякаквите модерни технически решения и допълнения само компенсират липсата му на качества на волана.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

@gorbi - не ми се спори, аз казвам своето мнение. Карал съм достатъчно време със задно, още с първото качване на предно ми допадна повече по отношение на изтегляне. Не ми допада това, че с предно "носа" играе нагоре надолу много, и при повечко товар отзад центъра на тежестта се измества (което точно при 166 с голям двигател не е проблем, тя е много тежка така или иначе), че на сухо се кара различно, но като цяло си се кара лесно и без да мислиш, свикваш, ставаш опитен и т.н. обяснения как задното не било проблем. Като не е проблем - защо зимата постоянно трябва да побутваме BMW-нца и ги гледам тях и мерковете как се въртят по светофарите? Не могат да карат? Точно - да се качат на предно, няма да имат проблеми, ама нали трябва да се хвалят как имат кола с "правилното" задвижване по форумите... Аз пък исках голяма кола с предно или задвижване на 4-те колела. За съжаление сред вторите в тоя ценови клас има 3-ки с първите версии на xDrive, които не разпределят нищо и са твърдо 40/60, при което страдат от огромна зависимост от гумите. От Alfa единствено CW, която обаче е съвсем друга кола и още не съм се отказал да имам И такава.

На предното не само имам антиблокаж, но и LSD диференциал (който разни с "правилно" задвижване наплюха като безмислен на кола с предно) - зимата и да тъпча газта, не мога да прибуксувам достатъчно, за да се окопая в сняг/киша/гнус, и не се случва да стоя в коловозите, даже често си влачех задницата върху коловоза, понеже е ниска.

И стига с това за гумите, аз винаги съм карал с нови гуми и винаги - някой от том моделите. Това ми беше първата зима с кола, която изкарах с гумите, които дойдоха с колата - DOT2210 с перфектен грайфер, просто, защото реших, че има някакъв живот в тях. Вече са на боклука, между другото.
      Last edited by geniusloci; d.m.y г., 12:26.
      Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
      HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение
        @gorbi - не ми се спори, аз казвам своето мнение. Карал съм достатъчно време със задно, още с първото качване на предно ми допадна повече по отношение на изтегляне. Не ми допада това, че с предно "носа" играе нагоре надолу много, и при повечко товар отзад центъра на тежестта се измества (което точно при 166 с голям двигател не е проблем, тя е много тежка така или иначе), че на сухо се кара различно, но като цяло си се кара лесно и без да мислиш, свикваш, ставаш опитен и т.н. обяснения как задното не било проблем. Като не е проблем - защо зимата постоянно трябва да побутваме BMW-нца и ги гледам тях и мерковете как се въртят по светофарите? Не могат да карат? Точно - да се качат на предно, няма да имат проблеми, ама нали трябва да се хвалят как имат кола с "правилното" задвижване по форумите... Аз пък исках голяма кола с предно или задвижване на 4-те колела. За съжаление сред вторите в тоя ценови клас има 3-ки с първите версии на xDrive, които не разпределят нищо и са твърдо 40/60, при което страдат от огромна зависимост от гумите. От Alfa единствено CW, която обаче е съвсем друга кола и още не съм се отказал да имам И такава.

На предното не само имам антиблокаж, но и LSD диференциал (който разни с "правилно" задвижване наплюха като безмислен на кола с предно) - зимата и да тъпча газта, не мога да прибуксувам достатъчно, за да се окопая в сняг/киша/гнус, и не се случва да стоя в коловозите, даже често си влачех задницата върху коловоза, понеже е ниска.

И стига с това за гумите, аз винаги съм карал с нови гуми и винаги - някой от том моделите. Това ми беше първата зима с кола, която изкарах с гумите, които дойдоха с колата - DOT2210 с перфектен грайфер, просто, защото реших, че има някакъв живот в тях. Вече са на боклука, между другото.
        Че какво лошо има да се спори..
        Аз не пиша само заради спора, а заради изказани според мен - неверни и преувеличени твърдения

Мен с мерцедеса никога не са ме бутали, и никога никъде не съм оставал, освен последната зима, когато на най-големия сняг аз и още 50-на малоумници като мен, обикаляхме из Варна и закъсах на изхода на Метро, защото имаше адски вятър и преспи и един неопитен шофьор (с предно ) се беше набухал в средата на пряспата и ни назад, ни напред.... Аз както закъсах там, така и си излязох с лашкане 20-на минути, но вече беше толкова наваляло, че се наложи едни пичове с джипка да ни дърпат всички навън от паркинга... Та, не знам - с изключение на този случай - аз съм побутвал много коли, но мен за последните 5 години - не.

Колкото да мерсове и БМВ на светофарите - ами да, с валяци 245+ и то обикновено летни, съответно с тоя клиренс който имат по-дългите лимузини с тия гуми - нормално е на светофара да не можеш да тръгнеш или пък да застанеш на най-малкия коловоз То освен гуми трябва и акъл

Какво значи - стига с тия гуми??? Ами ето - ти винаги караш с нови зимни, аз винаги карам с нови зимни - за това и не закъсваме, с каквато и кола да сме - защото знаем как, кога, къде и до колко може да се кара.
        Пробвал съм границите на възможното преминаване с всички видове задвижване и за това си позволявам да пиша и да споделя опит...

Категоричното мнение - "задното не става за зимата, предното минава без проблем където задното не може" - за мен е елементарно, невярно и повърхностно...

Ма да не спамим повече темата, всеки си има право на мнение - аз държах да изкажа моето....
        Last edited by gorbi; d.m.y г., 16:11.
        AR 166 2,4 jtdm
        NT II 2,7 tdi
        Peugeot 206 1,1
        AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Виж сега може и да се придвижваш зимата със задно (някак си) но сравнение със сцеплението на предното не може да става. При равни други условия (примерно и двамата да сме със летни гуми или и двамата със зимни) просто ще си трагедия във всяко директно сравнение.
          1 Гумите
          2Акумулатора
          LUXURY FUNEBRI CARS
          Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!

Comment

156 и 166

Мене ми е чудно как можеме да живееме в град, където повечето шофьори даже не си слагат зимни гуми на колите, и в същото време да обясняваме как гумите били най-важното нещо зимата и да даваме акъл на другите хора, че в зимните метеорологични условия в България, където НЕ чистят пътищата, колите със задно предаване могат да бъдат сигурни или надеждни - напук на сто закона на физиката.
            За съжаление зимните условия не са еднакви на територията на държавата. 1 милион километра от тигели около севастопол или до Метро и обратно, НЕ Е равнозначно на обикаляне на заснежена България зимно време.
            Та да обощим за начинаещите шофьори, меракосали се да си вземат достъпни С-ки или 320ки - автомобили със задно предаване зимата в България е препоръчително да не бъдат използвани. В Гърция, Италия и Испания - позволявам
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
              Мене ми е чудно как можеме да живееме в град, където повечето шофьори даже не си слагат зимни гуми на колите, и в същото време да обясняваме как гумите били най-важното нещо зимата и да даваме акъл на другите хора, че в зимните метеорологични условия в България, където НЕ чистят пътищата, колите със задно предаване могат да бъдат сигурни или надеждни - напук на сто закона на физиката.
              За съжаление зимните условия не са еднакви на територията на държавата. 1 милион километра от тигели около севастопол или до Метро и обратно, НЕ Е равнозначно на обикаляне на заснежена България зимно време.
              Та да обощим за начинаещите шофьори, меракосали се да си вземат достъпни С-ки или 320ки - автомобили със задно предаване зимата в България е препоръчително да не бъдат използвани. В Гърция, Италия и Испания - позволявам
              Ако ти правиш километрите си между Севастопол и Метро, аз ги правя в Европа, България, Румъния, Молдова, Украйна (включително истинския Севастопол на полуостров Крим), Гърция и европейска Русия
              И последните 5 години - с Мерцедес със задно. Включително из нашите планини и Карпатите.

То е хубаво човек да не съди по себе си като пише..

И ако трябва да раздразня съвсем всички фенове на предното, то трябва да споделя че окачване на возещия като лодка Мерцедес 124 за 250 000 км. съм правил само един път - като го купих от Италия - смених всичко по окачването - предното и задното. След което обикалях, обикалях, обикалях (трябва да видите пътищата в Украйна и Молдова ) и при поредната проверка в сервиза момчетата вдигаха рамене - нищо... Жалко че толкова морално остаря тази кола инак просто щях да си купя същата.... Много се колебах между любимите ми две марки и накрая цената и разбира се бижуто 2,4 jtd 20v - надделяха, да видим сега както пак смених цялото окачване - дали ще изкара 250 000 ...

А, щях да забравя - основните ми обиколки зимата са Варна - Русе - Дулово - Силистра - Добрич - Варна и по селата из варненско. Пинко от форума знае какво работя и защо обикалям толкоз. Който познава пътищата, знае как се минава зимата по тоя маршрут...
              Last edited by gorbi; d.m.y г., 17:47.
              AR 166 2,4 jtdm
              NT II 2,7 tdi
              Peugeot 206 1,1

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                Ако ти правиш километрите си между Севастопол и Метро, аз ги правя в Европа, България, Румъния, Молдова, Украйна (включително истинския Севастопол на полуостров Крим), Гърция и европейска Русия
                И последните 5 години - с Мерцедес със задно. Включително из нашите планини и Карпатите.

То е хубаво човек да не съди по себе си като пише..

И ако трябва да раздразня съвсем всички фенове на предното, то трябва да споделя че окачване на возещия като лодка Мерцедес 124 за 250 000 км. съм правил само един път - като го купих от Италия - смених всичко по окачването - предното и задното. След което обикалях, обикалях, обикалях (трябва да видите пътищата в Украйна и Молдова ) и при поредната проверка в сервиза момчетата вдигаха рамене - нищо... Жалко че толкова морално остаря тази кола инак просто щях да си купя същата.... Много се колебах между любимите ми две марки и накрая цената и разбира се бижуто 2,4 jtd 20v - надделяха, да видим сега както пак смених цялото окачване - дали ще изкара 250 000 ...

А, щях да забравя - основните ми обиколки зимата са Варна - Русе - Дулово - Силистра - Добрич - Варна и по селата из варненско. Пинко от форума знае какво работя и защо обикалям толкоз. Който познава пътищата, знае как се минава зимата по тоя маршрут...
                Зимата не ползваш ли джипарата?
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Тераното е от скоро, а с Патрола пообикалях, но той за дълъг път не става - с него по полята и горите най-вече съм се тикал. Ходих и на експедиции с него, но така ги смятахме, че да не са през зимата Иначе високия подготвен джип си е супер - след него остават само трактори и верижна техника, ако снегът е толкова че и той да закъса
                  AR 166 2,4 jtdm
                  NT II 2,7 tdi
                  Peugeot 206 1,1

Comment

Както казваш - лошо няма да се спори, просто аз не искам да убеждавам никого. Във HardwareBg форума същата песен - има един BMW-джия (баси, как се казват феновете на BMW?), той никога нямал ядове със задно. Където и да погледна - всички същото обясняват - трябвало да се научиш и нямало проблеми. Да де, ама нали ги виждам, въртят се, не всички такива са с летни гуми.

То у нас е масово да се кара със скапани гуми. И чистенето по уличките е проблем, понеже са заринати с паркирани автомобили. Тази година месец и нещо имаше обледени коловози по уличките. Вярно, Цариградско беше лъснато, но... кой кара само по булеварди?

В този дух - докато карах Сиера-та едно време - първата година ме стресна, на втората карах само нея (имах и друга кола, Кадет автоматик, който зимата просто цепеше мрака!) - не е проблем като цяло, нищо не ме е спирало, докато един прекрасен ден не се наложи да паркирам и един бордюр в комбинация с малко повече от нужното газ и колата застана на 90 градуса спрямо супер тесен път, заклещена между други. Не искаш да знаеш как и колко време ми отне да се измъкна, но задръстих движението по уличките покрай Мария Луиза за известно време и брах срам. не, защото не мога, а заради случайност - нито знаех за бордюра, нито, че има нахвърлян лед, нито, че колата ще реши да се врътне точно така. С предно досега не ми се е налагало да замислям зимата за нищо. Още повече - на и без друго тежка кола, каквато е 166. Въпрос на виждане, моето е, че предното е по-безопасно и не изисква някакви специални умения отвъд елементарното познаване как движи автомобила и как се кара зиме.
                    HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

• Май ще стигнете до консенсус, че и с предно, и със задно става, но зависи от опита на шофьора. Аз лично след 11 години и около 100 000 км не се имам за достатъчно опитен шофьор и не ми се ще кола със задно. Дори са й свикана привидно един път ще ме подведе и ...
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Май ще стигнете до консенсус, че и с предно, и със задно става, но зависи от опита на шофьора. Аз лично след 11 години и около 100 000 км не се имам за достатъчно опитен шофьор и не ми се ще кола със задно. Дори са й свикана привидно един път ще ме подведе и ...
                        Ами точно това е, на първо място има значение опита (задкормилното пространство), на второ е задвижването и на последно място са гумите. Аз като бивш собственик на две BMW-та и 190-ка, си харесвам задното, но определено, откакто започнах да карам коли с предно, за зимата ги предоичитам - по-лесни са за каране.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Веднага съм готов за всякакъв бас относно второто място

Давай да видим зимата на заснежено - аз със задно с хубави четири зимни гуми и ти с 156-цата с четири калпави летни гумета - кой ще издрапа повече...
                          AR 166 2,4 jtdm
                          NT II 2,7 tdi
                          Peugeot 206 1,1

Comment

• Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                            Веднага съм готов за всякакъв бас относно второто място

Давай да видим зимата на заснежено - аз със задно с хубави четири зимни гуми и ти с 156-цата с четири калпави летни гумета - кой ще издрапа повече...
                            Смятай , ако пък той е с 4 хубави зимни гуми..............
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                              Смятай , ако пък той е с 4 хубави зимни гуми..............
                              ако той е с 4 хубави гуми - може вече да има борба...
                              AR 166 2,4 jtdm
                              NT II 2,7 tdi
                              Peugeot 206 1,1

Comment

• Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                                Веднага съм готов за всякакъв бас относно второто място

Е, да де, ама нали се сещаш - и аз ще съм с хубави четири зимни гуми. Тогава ще ти е трудно да издрапаш където и каквото и да е пред кола с предно, и вероятността да се окопаеш докато си въртим тегели из София, е далеч по-осезаема.

Между другото - по-странното е, че хората карат зимните си гуми сега, а не, че стоят с летните зимата. Щото тези с летните зимата излизат рядко с колите, иначе няма да им издържат нервите, ама да кажеш, че търкаляни лятото зимни гуми си остават зимни и за другия сезон...

Comment

Working...
                                X